uppsala.studentbostad-sverige.se: Hitta studentbostad i Uppsala

Hitta studentbostad i Uppsala

Söker du en studentbostad i Uppsala? Isåfall har du hamnat rätt! Denna hemsida är till för att hjälpa dig komma igång med sökningen av studentbostäder. Du kan läsa mer om de olika områdena i Uppsala och därefter bestämma dig för var du skulle vilja bo. När du är klar kan du påbörja din sökning efter studentbostäder genom att klicka på länkarna till vänster. Lycka till!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

TB-gruppen utvecklar bostäder i Göteborg, Götaland

TB-gruppen utvecklar 20 nya bostäder i området Långedrag i Göteborg, Götaland. Bygget av bostäder ska öka centrumkänslan i området som ligger nära till både hav och city och service. TB-gruppen har verksamheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala sedan tidigare och har 50 års erfarenhet av stadsbygge i branschen. Läs mer om bygget HÄR!

Nya bostäder byggs i Uppsala

I bostadsområdet Norby i Uppsala bygger sveafastigheter två nya bostasdhus. Bostäderna är anpassade efter villaområdet i omgivningen med träfasad och gröna färger för att harmonisera med naturen. Alla bostäder har garage och cyckelparkering som är placerade under husen för att ge mer plats för gröna ytor på marknivå. Läs mer om bostadsområdet i Uppsala HÄR!

Bostadsfrågan anses prioriteras fel

Sveriges invånare anser att bostadsfrågan i Sverige är felprioriterad av politikerna. Det är mer än 70 procent av svenskarna som önskar att se ett mer ökat fokus på bostadsmarknaden. Resultaten är presenterade av en undersökning genomförd av Stockholms handelskammare. Det län som är mest nöjd med bostäder är de i Örebro. Läs vidare här

SKB bygger 500-600 nya hyresrätter i Uppsala!

Stockholms Kooperativa Bostadsförening kommer bygga 500-600 hyresrätter i Uppsala under de kommande tio åren. SKB har arbetat intensivt med att få fler företag att bygga nya bostäder i Uppsala. Det nya projektet kommer innebära byggandet av kooperativa hyresrätter - ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Läs mer om det nya projektet i Uppsala här!

Nu behövs det 2000 nya studentbostäder i Uppsala!

Enligt Akademiska Hus så behövs det upp till 2000 nya studentbostäder i Uppsala under de närmsta tio åren som lösning till den nuvarande bristen. Akademiska hus beslutade 2014 att medverka i bygget utav 11 000 nya studentbostäder i Uppsala fram till år 2021 och att själva hantera ca 6000 utav dessa. Företaget har även tagit hyrorna i åtanke då det handlar om studentbostäder riktade åt just studenter i Uppsala.   Läs mer om studentbostäderna här!

Stora planer för fler bostäder i Uppsala

Ikano bostad, tillsammans med Besqab och Uppsala kommun, har lagt grunden för ett projekt om cirka 1000 nya bostäder. Med andra ord, är tanken att skapa ett nytt kvarter i Sveriges fjärde största stad - kvarteret Ångkvarnen. Läs mer om satsningen på bostäder i Uppsala på fastighetsnytt.se här.

Beskedet som får studenterna att jubla i Uppsala!

Att det är svårt att finna studentbostad i Sveriges studentstäder är knappast någon hemlighet. Nu kommer dock glädjande besked för många blivande studenter. Uppsala kommun planerar nämligen att upprätta 450 nya studentbostäder . Läs mer om Svealands efterlängtade satsning på studentbostäder i Uppsala här.

Uppsalas bostadspriser högt upp på listan i Svealand

Under 2017 såldes hela 3 lägenheter i Uppsala i prisklassen 10 miljoner kronor eller mer. Staden har därför, med några stora försäljningar, verkligen satt sitt namn över städer i Svealand där priserna kan stiga snabbt. Uppsalas dyraste lägenhet under 2017 var en lägenhet på Salagatan i Fålhagen. Se listan med de 10 dyraste lägenheterna i Uppsala under fjolåret, här.

133 nya hyreslägenheter i Uppsala

I samlad kraft ska NCC tillsammans med Uppsalahem och Uppsala Parkering AB bygga 133 nya bostäder i Rosendalsområdet i Uppsala. Projektet uppges landa på omkring 290 miljoner kronor och ska generera 133 hyreslägenheter. Läs mer på fastighetsnytt.se här.

Ökning av hyresrätter i Uppsala

Rikshem är det största privata bostadsbolaget i Uppsala med närmare 6000 hyresrätter i Uppsala. Nu lämnar Rikshem över sin förmedling av dessa hyresrätter i Uppsala till Bostadsförmedlingen i området under December månad. Detta samarbete kommer leda till en förenkligt att få tag på en hyresrätt i Uppsala. Utöver så erbjuder Rikshem sina bostadssökande att tillgodoräkna sin kötid i Uppsala bostadskö men dess bostadskö kommer finnas kvar för resten av landet där de inte samarbetar med regionala köer. Läs hela inlägget här!